El tàlem processional: una joia que torna a brillar.

Un dels símbols propis de la festivitat del Corpus, és que la Custòdia vagi sota pal·li. La Custòdia porta en el seu interior la Sagrada Forma, que és el motiu que es venera en aquesta festivitat.


L'any 1941, a Calafell s'estrena el tàlem processional a la processó del Corpus. Durant més de 20 anys és un dels símbols més importants de la festivitat: 6 vares de llautó daurat, amb un pal·li de tela endomassada blanca de tall clàssic, amb els símbols del Santíssim Sagrament brodats a la part de davant i la de darrere.


1941. El tàlem processional a la processó de Corpus a Calafell.
Fotografia: Isidre Papiol

L'any 1967 no se celebra la processó de Corpus, ja que el rector del moment, interpreta d'aquesta manera les recomanacions del Concili Vaticà II i decideix no participar a la processó. No és fins l'any 2019 que la Parròquia comença a tornar a treure al carrer aquesta festivitat, i és en aquest moment on decidim prendre part activa i aportar el nostre gra de sorra. Fomentant aquesta festivitat i recuperant el patrimoni sacre del nostre municipi que durant molts anys no havia vist la llum.

Després de 54 anys sense sortir al carrer, vam trobar el Tàlem. Malgrat que se li havia de fer uns retocs, el seu estat era molt positu i hem treballat per tal que aquest any torni a lluïr al carrer, tot coincidint amb el seu 80è aniversari.


Retocs a la tela

Enguany, tornarà a participar a la festivitat del Corpus del nostre municipi. Els portants d'enguany seràn: Remigio Massip, Aaron Crespo, Siscu Martínez, Josep Ma Centelles, Rafael Romeu, Miquel Ruiz, Joan Lluís Solé, Gerard Solé i Ricard Gutiérrez. Acompanyant al Mossèn Eduardo i Antònio Hill.

 

Agraïm a les persones que heu fet possible la recuperació del Tàlem col·laborant altruïstament en diferents tasques així com el suport econòmic de la Parròquia de la Santa Creu. 

Gràcies Isidre Papiol, Roser Costa, Norma Rodríguez, Manuel Cabanillas, Pilar Morros, Ricardo Gutiérrez i Ricard Gutiérrez. Així com als socis/es de la nostra associació per la seva ajuda.




Entrades populars