El Corpus: quan els carrers es vesteixen de gala.

La festivitat del Corpus guarda  un dolç record per molta gent del nostre municipi. És per això que hem volgut prendre part activa en aquesta festivitat i estar al costat de la tasca de la gent que forma part de la Parròquia per a fomentar aquesta festivitat i recuperar aquells símbols que donen sentit a aquesta solemnitat. Malgrat que el ritual litúrgic ha perdurat al temps, la festa al carrer es va parar de cop l'any 67 i fins l'any 2019 no es va començar a tornar a treure al carrer. Programa d'actes [aquí].


El cartell d'enguany està ple de significat. És una lloança a les persones que van participar a la festivitat en els seus anys d'esplendor, i que ens han ajudat a entendre i conèixer la festa a través dels seus records. La nostra intenció és treballar pel relleu generacional: una festa intergeneracional i participativa que poc a poc torni a tenir l'importància que en temps d'abans va tenir en el cicle festiu del nostre municipi. Programa d'actes [aquí].

ALTARS I CATIFES

Unes de les característiques més genuïnes del Corpus és la confecció d'altars i catifes al carrer. Els altars serveixen per venerar la Sagrada Forma durant moments puntuals de la processó. Així com les catifes  engalanen el pas del Santíssim, que son una mostra d'art efímer.


La participació del veïnatge, parròquies i associacions farà que enguany hi hagin 5 altars, i 5 catifes repartits als carrers i places per on tindrà pas la processó. Les catifes seràn fetes per: Parròquia de La Santa Creu, de l'Assumpció i Sant Cristòfol; Cor Orfeó Calafellenc, Associació La Bota Calafell. Els altars per: Parròquia de La Santa Creu, Família Almirall, Roser / Paqui / Mª José / Marisa / Pili, Cal Casaca, i Família Hill.


Preparació d'una de les catifes.

LES CAMPANES

El patrimoni immaterial de la festa també és molt important. Les campanes i els seus tocs manuals tornaran a formar part d'aquesta solemnitat. Interpretant el Repic de vigília el dissabte dia 5 de juny a les 20h i el Toc de Missa Solemne o cantada la Diada de Corpus a les 17:00h. Més informació [aquí].

La Missa de Corpus tindrà lloc a les 18h a l'Església Parroquial de la Santa Creu el diumenge dia 6 de juny.

EL TÀLEM PROCESSIONAL

Un dels símbols del Corpus és el Tàlem, que sota porta el Santíssim Sagrament. A Calafell data de l'any 1941 i l'any 1967 va deixar de sortir al carrer, ha estat recuperat aquest any per poder gaudir d'una bonica festivitat del Corpus en l'any del seu 80é aniversari. Més informació [aquí].


En cas d'inclimència climàtica o canvi de restriccions, la festivitat es durà a terme dins de la Parròquia de la Santa Creu de Calafell.


Entrades populars